اشتراک‌گذاری:

125 بازدید

همین حالا

  1. خانه
  2. کودک و نوجوان
  3. بازی هایی جهت افزایش دقت،توجه،تمرکز(سینمای کوچک)

بازی هایی جهت افزایش دقت،توجه،تمرکز(سینمای کوچک)

دسته‌بندی: کودک و نوجوان, مقالات

سینمای کوچک

بازیکنان کنار یکدیگر قرار می گیرند تا به ترتیب قد روی صندلی‌های فرضی سینما بنشینند و فیلم ببینند.

هدف بازی: پرورش و ارتقاء مهارت‌های زبانی، دقت، تمرکز، توجه، سرعت عمل، تفکر منطقی، حل مسأله، استدلال، مفاهیم ریاضی، هماهنگی دیداری- حرکتی، ادراک دیداری، تجسم فضایی، تفکر انتزاعی، استفاده معنادار از حقایق و جمع‌بندی مفاهیم کلی

محدوده سنی : 3 تا 6 سال
تعداد بازیکنان : محدودیتی ندارد
نوع بازی : انفرادی/گروهی
وسایل لازم : دستگاه پخش فیلم/فیلم متناسب با سن بازیکنان/صندلی

پیش از بازی

مکانی را در نظر بگیرید که برای پخش فیلم مناسب باشد. مثلاً کلاسی که در آن دستگاه پخش فیلم وجود دارد یا سالن آمفی تئاتر.اگر در مدرسه چنین امکانی وجود ندارد، می توانید از یک لب تاپ معمولی برای پخش فیلم استفاده کنید. در این صورت لازم است لب تاپ را در قسمتی از کلاس قرار دهید که همه بازیکنان آن را به خوبی ببینند.

متناسب با سن بازیکنان، انیمیشن کوتاهي آماده کنید. می توانید انیمیشن های کوتاهی را که از تلویزیون پخش می شود ضبط یا از سایت آپارات دانلود کنید. یا از CD های موجود در بازار استفاده کنید.

به تعداد بازیکنان صندلی تهیه کنید و چهار صندلی را در یک ردیف کنار هم قرار دهید. اگر بازی را در کلاس انجام می دهید و به جای صندلی نیمکت دارید، نیمکت ها را تا جایی که ممکن است در یک ردیف، پشت سر هم بچینید.

روش بازی (فردی)

به بازیکنان بگویید «امروز به جای اینکه مثل همیشه خودمان به سینما برویم، سینما پیش ما بیاید و کلاسمان تبدیل به یک سینمای کوچک شود»

از بازیکنان بخواهید هر کس روی هر صندلی یا نیمکتی مایل بود، بنشیند. خودتان هم روی اولین صندلی بنشینید تا بازیکنانی که پشت سرتان هستند نتوانند صفحه نمایش فیلم را ببینند.

اگر کسی اعتراض نکرد، خودتان از بازیکنان بپرسید که آیا همه می توانند به راحتی صفحه را ببینند؟ از كساني که پاسخ می دهند بپرسید چرا نمی توانند صفحه ي نمایش فیلم را ببینند؟ پاسخ آنها این خواهد بود که شما جلویشان هستید.

از بازیکنان بپرسید باید چه کار کنید تا همه به راحتی بتوانند صفحه نمایش را ببینند؟

سپس پیشنهاد دهید که قبل از این فیلم، کمی بازی کنید؛ بازی قد گرفتن.

به صورت ریتمیک و آهنگین تکرار کنید و از بازیکنان نیز بخواهید همان طور که به ردیف در کنار هم می ایستند، شعر را با شما تکرار کنند.

وقتی که فیلم می بینیم           کجا باید بشینیم ؟
بیا تا قد بگیریم           بیا تا قد بگیریم

وقتی همه بازیکنان در جلوی کلاس ایستادند و چند بار شعر را خواندند، از آنها بخواهید با یکدیگر قد بگیرند و صفي درست کنند که بازیکنی که قدش از همه کوتاهتر است در جلوی صف باشد و بازیکنی که از همه بلندتر است در ته صف قرار گیرد. بقیه ي بازیکنان نیز باید به ترتیب قد، در همین صف بایستند.

هرگاه بین بازیکنان در این مورد که چه کسی باید در صف جلوتر بایستد؟ و چه کسی عقب‌تر؟ اختلاف نظر پیدا کردند ،دوباره قد می گیرند و حتی اگر لازم بود کنار تابلو می‌روند تا خودتان خط قد آنها را روی تابلو بکشید و معلوم شود چه کسی باید جلوتر بایستد.

وقتی صف درست شد، بازیکنان به همان ترتیب روی صندلی‌ها می نشینند.یعنی نفرات اول، روی صندلی های ردیف اول، نفرات بعد روی صندلی های ردیف دوم و همین و به همین ترتیب تا صندلی های ردیف آخر.

در پایان، فیلم را برای بازیکنان پخش کنید.

تغییر در بازی

* در شکل انفرادی، اعضای خانواده با هم قد می گیرند و از بازیکنان می خواهد آنها را به ترتیب قد در یک صف قرار دهد و خودش هم در قسمت مناسبی از صف قرار بگیرد.

* در صورتی که تعداد اعضای خانواده کافی نبود اين بازی با عروسک ها نیز امکان پذیر است.از بازیکنان بخواهید عروسک‌ها را به ترتیب قد برای دیدن فیلم بچینند.

عروسک های انگشتی نیز وسیله خوبی برای انجام این بازی است. چوب هایی در اندازه های مختلف در بدن این عروسک ها قرار دهید تا اندازه آنها از نظر قد متفاوت شود از بازیکن/ بازیکنان بخواهید عروسک ها را بر اساس قد در یک صف مرتب کند/ کنند.

* به هر بازیکن چند عروسک بدهید تا برای چیدن آنها در یک صف (بر اساس قد) با یکدیگر رقابت کنند.

* اگر شرایط پخش فیلم وجود ندارد، به بازیکنان بگویید می‌خواهید قطار بازی کنید و برای اینکه قطار به خوبی حرکت کند، واگن ها باید از کوچک به بزرگ مرتب شوند. هر بازیکن یک واگن است و همه واگن ها باید با مشورت یکدیگر در جای مناسب قرار بگیرند. وقتی چینش واگن‌ها تمام شد، از بازیکنان بخواهید در حالی که هر کدام پشت لباس نفر جلوی را گرفته است و عبارت ریتمیک «چی چی هو هو» را تکرار می کند، دور کلاس بگردند یا در صورت امکان از کلاس خارج شوند و بازی را در حیاط ادامه دهند.

* در تغییر بالا، به منظور هدفمندتر کردن بازی و به کارگیری بیشتر مهارت های کلامی، از بازیکنان بخواهید جمله ریتمیک را به این صورت بخوانند: «چی چی هو هو / مریم کو؟ کو؟» به جای اسم مریم، اسم یکی از بازیکنان کلاس گفته شود. (مریم یک مثال). از اسم نفر اول یا آخر صف شروع کنید و به ترتیب اسم همه را بگویید. هر بازیکن بعد از شنیدن اسم خود باید با صدای بلند و با آهنگ همان شعر، جواب بدهد «اینجا اینجا اینجا اینجا» سپس بازیکنان دوباره شعر بخوانند و اسم نفر بعد را بگویند بازی تا زمانی که اسم هر بازیکن دست کم یک بار گفته شده باشد ادامه یابد.

* در تغییر بالا، اگر بازیکنی موقع شنیدن نامش حواسش پرت بود و پاسخ نداد، از صف خارج شود و بعد از خواندن شعر برای سه نفر دیگر، دوباره برگردد.

نکته

بهتر است انیمیشنی كه در کلاس پخش می کنید، به نحوی اندازه‌گیری و مقایسه چیز های مختلف ربط داشته باشد.

نویسنده: دکتر مهری فاتحی

میانگین امتیاز
امتیاز خود را ثبت کنید.
[تعداد امتیازدهی: 0 میانگین امتیاز ها: 0]

بیشتر بخوانید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

دلیل بازگشت وجه